Наиме, Никола Јокић је раније имао проблем са вишком килограма, а уз помоћ одређене исхране је успео да смрша.

- Можда не би требало да кажем како сам се пре хранио. Рећи ћу само да сам пио скоро четири литра кока-коле дневно! Обожавао сам је. Али нисам попио ни кап у последњих годину и по дана – рекао је Јокић прошле године.

Јокић је успео за 42 дана да изгуби 14 килограма, а кључну улогу у томе имао је кондициони тренер Стив Хес.

- Мислим да је тај губитак килограма једна од најбољих ствари коју сам учинио у каријери. Хес ми је помогао да уравнотежим килажу, направио ми је посебан режим исхране. С

ада једем шест до осам пута дневно, протеинске шејкове, салате, пилетину, рибу – рекао је Никола и додао:

– Али све то се спрема на здрав начин, са специфичним уљем које… не знам… има укус… знате… Бљак! То је грозно, али научио сам да се храним здраво, хоћу да тако наставим. Не једем глупости, слаткише, масно и зачињено.

Фото: Профимедиа

 

На ово највише води рачуна:

1. Уравнотежен унос протеина

Протеини су кључни за регенерацију мишића, што је посебно важно за спортисте попут Јокића. Он се ослања на квалитетне изворе протеина попут пилетине, рибе, јаја, и понекад црвеног меса.

2. Преферира сложене угљене хидрате

Јокић се фокусира на конзумацију сложених угљених хидрата као што су интегрални хлеб, смеђи пиринач, зобене пахуљице, и поврће, који му пружају потребну енергију за дуготрајне тренинге и утакмице.

3. Много воћа и поврћа

Као део уравнотежене исхране, Јокић уноси много свежег воћа и поврћа, које му обезбеђује витамине, минерале и антиоксиданте, што је кључно за опоравак и опште здравље.

4. Контролисан унос масти

Води рачуна о уносу здравих масти које долазе из маслиновог уља, авокада, орашастих плодова и рибе. Оне су важне за одржавање енергије и здравља срца.

5. Добра хидратација

Никола највише сада конзумира обичну води и пази да унесе довољну количину течности, како би остао хидриран, што је кључно за што бољи перформанс.

(Hello)

БОНУС ВИДЕО: