Osim Gojkovića, uhapšene su još tri osobe.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu saopštilo je da je po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršen pretres na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, zbog nezakonitog postupanja odgovornih lica Šuma Republike Srpske, Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, Šumskog gazdinstva "Sjemeć" Rogatica, Šumskog gazdinstva "Visočnik" Han Pijesak i Šumskog gazdinstva "Panos" Višegrad.
"Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, i to G. S. kao v.d direktor Šume Republike Srpske, B. S. kao v.d. direktor ŠG "Romanija" Sokolac, L. M. kao v.d. direktor ŠG "Sjemeć" Rogatica, G. J. kao v.d. direktor ŠG "Visočnik" Han Pijesak i Č. L. kao v.d. direktor ŠG "Panos" Višegrad, iskoristili svoj službeni položaj i ovlašćenja kojom prilikom su naneli štetu budžetu Republike Srpske i to na način da su svesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, zloupotrebivši hitnost navedenu u Naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije "COVID-19", koja je od Svetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou", navodi se iz OJT Istočno Sarajevo.

Uhapšene su četiri osobe, dok je osoba sa inicijalima B.S. u bekstvu.
Ova akcija je jedna od mnogih koja se sprovode u sklopu Akcionog plana za borbu protiv korupcije Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

BONUS VIDEO: