Осим Гојковића, ухапшене су још три особе.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву саопштило је да је по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву извршен претрес на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, због незаконитог поступања одговорних лица Шума Републике Српске, Шумског газдинства "Романија" Соколац, Шумског газдинства "Сјемећ" Рогатица, Шумског газдинства "Височник" Хан Пијесак и Шумског газдинства "Панос" Вишеград.
"Осумњичена лица се терете да су током 2020. године на подручју општине Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, и то Г. С. као в.д директор Шуме Републике Српске, Б. С. као в.д. директор ШГ "Романија" Соколац, Л. М. као в.д. директор ШГ "Сјемећ" Рогатица, Г. Ј. као в.д. директор ШГ "Височник" Хан Пијесак и Ч. Л. као в.д. директор ШГ "Панос" Вишеград, искористили свој службени положај и овлашћења којом приликом су нанели штету буџету Републике Српске и то на начин да су свесно кршили Закон о јавним набавкама Босне и Херцеговине, злоупотребивши хитност наведену у Наредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, иако су знали да општине Соколац, Вишеград, Хан Пијесак и Рогатица нису прогласиле елементарну непогоду, те су искористили околности проглашења пандемије "ЦОВИД-19", која је од Светске здравствене организације проглашена на глобалном нивоу", наводи се из ОЈТ Источно Сарајево.

Ухапшене су четири особе, док је особа са иницијалима Б.С. у бекству.
Ова акција је једна од многих која се спроводе у склопу Акционог плана за борбу против корупције Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

БОНУС ВИДЕО: