Novopečeni roditelji podelili su svoje jedinstveno porođajno putovanje nakon što su dobili blizance – tri meseca ranije i devet dana u razmaku. Žo Mari Senekal (31) se pripremala za svoj prvi porođaj, pažljivo preduzimajući svaki korak kako bi osigurala da sve prođe glatko. Očekujući blizance, jednu devojčicu i jednog dečaka, ona i njen suprug Hermanus (35) željno su ukrašavali dečiju sobu mesecima unapred.

Ali nisu očekivali da će se useliti tako brzo i da će jedno dete doći za drugim – sa Mišel i Hermanusom mlađim koji će doći na svet devet dana kasnije.

- Sve se dogodilo tako brzo. Prvo, Mišel je rođena i mogla sam da je vidim samo nakratko pre nego što je odvedena u inkubator. Onda sam čula da je moj dečak premali i da treba da ostane unutra što duže da još malo poraste. Verovala sam svom doktoru i znala sam da donosi ispravnu odluku - dodala je ova majka.

Foto: Profimedia

 

 

Kako joj je muž bio u lovu, Žo Mari iz Severnog Kejpa u Južnoj Africi se prvobitno radovala što će imati vikend samo za sebe. Trudnoća je bila tek u 28. nedelji.

Ali dok se 6. jula 2024. spremala za posao, počela je da oseća bol.

- Pomislila sam: "Nemoguće da se ovo dešava - ne mogu sada da se porodim". Bilo je prerano. Mislila sam da su lažni trudovi i krenula sam na posao. Ali grčevi su se nastavili, toliko da sam nazvala svekrvu i zamolila je da me odvede u bolnicu. Hermanus nije imao domet na telefonu i tek kada je stigao na vrh planine, dobio je poruku da se porađam. Ni on nije mogao da veruje - priseća se situcije koja se neplanski odvijala.

Foto: Profimedia

 

 

Hermanus je požurio da se vrati kući, ali nije mogao a da ne brine da li će ga dočekati dobre ili loše vesti.

- Nije bilo objašnjenja zašto sam se tako rano porodila. Kako je Mišel imala samo 940 grama, dok je Hermanus mlađi bio još manji, davali su im lekove za suzbijanje porođaja, kao i injekcije za podsticanje razvoja pluća i mozga - govori ova žena.

Foto: Profimedia

 

 

Nekoliko sati kasnije, Hermanus je stigao i priseća se da je prvi put ugledao svoju ćerku koja je bila iste veličine kao njegova šaka. Porodica je morala da ostane u bolnici, što je bilo stresno jer DŽo Mari nije mogla da se pomeri i mazi svoju novorođenu ćerku. Ali onda su kontrakcije ponovo počele i mali Hermanus junior, težak 1 kg, konačno je doša na svet – devet dana nakon svoje sestre bliznakinje.

Sada dobro napreduju u bolnici, ali roditeljima je rečeno da bi moglo proći još tri meseca dok ih ne puste kući.

- Nismo bili spremni za njih na rođenju, ali sada smo sve sredili, spremni smo da stignu svojoj kući.

(Kurir.rs/M.J)