Новопечени родитељи поделили су своје јединствено порођајно путовање након што су добили близанце – три месеца раније и девет дана у размаку. Жо Мари Сенекал (31) се припремала за свој први порођај, пажљиво предузимајући сваки корак како би осигурала да све прође глатко. Очекујући близанце, једну девојчицу и једног дечака, она и њен супруг Херманус (35) жељно су украшавали дечију собу месецима унапред.

Али нису очекивали да ће се уселити тако брзо и да ће једно дете доћи за другим – са Мишел и Херманусом млађим који ће доћи на свет девет дана касније.

- Све се догодило тако брзо. Прво, Мишел је рођена и могла сам да је видим само накратко пре него што је одведена у инкубатор. Онда сам чула да је мој дечак премали и да треба да остане унутра што дуже да још мало порасте. Веровала сам свом доктору и знала сам да доноси исправну одлуку - додала је ова мајка.

Фото: Профимедиа

 

 

Како јој је муж био у лову, Жо Мари из Северног Кејпа у Јужној Африци се првобитно радовала што ће имати викенд само за себе. Трудноћа је била тек у 28. недељи.

Али док се 6. јула 2024. спремала за посао, почела је да осећа бол.

- Помислила сам: "Немогуће да се ово дешава - не могу сада да се породим". Било је прерано. Мислила сам да су лажни трудови и кренула сам на посао. Али грчеви су се наставили, толико да сам назвала свекрву и замолила је да ме одведе у болницу. Херманус није имао домет на телефону и тек када је стигао на врх планине, добио је поруку да се порађам. Ни он није могао да верује - присећа се ситуције која се неплански одвијала.

Фото: Профимедиа

 

 

Херманус је пожурио да се врати кући, али није могао а да не брине да ли ће га дочекати добре или лоше вести.

- Није било објашњења зашто сам се тако рано породила. Како је Мишел имала само 940 грама, док је Херманус млађи био још мањи, давали су им лекове за сузбијање порођаја, као и инјекције за подстицање развоја плућа и мозга - говори ова жена.

Фото: Профимедиа

 

 

Неколико сати касније, Херманус је стигао и присећа се да је први пут угледао своју ћерку која је била исте величине као његова шака. Породица је морала да остане у болници, што је било стресно јер Џо Мари није могла да се помери и мази своју новорођену ћерку. Али онда су контракције поново почеле и мали Херманус јуниор, тежак 1 кг, коначно је доша на свет – девет дана након своје сестре близнакиње.

Сада добро напредују у болници, али родитељима је речено да би могло проћи још три месеца док их не пусте кући.

- Нисмо били спремни за њих на рођењу, али сада смо све средили, спремни смо да стигну својој кући.

(Курир.рс/М.Ј)