Pevač ističe da ga život nije mazio i da je uvek bio iskren kada je reč o njegovom životu, bilo to dobro ili loše. Retko ko zna da folklera život nije mazio, pa je ogolio dušu o svom detinjstvu: 

- Nikad ništa nisam krio u životu bilo pozitvno ili negativno. Odrastao sam u divnom selu koje se zove Visoka, rođen sam u radničkoj i siromašnoj porodici, deda mi je bio najpoznatiji šnajder u tom kraju. Sećam se kao dete, možda sam imao tri, četiri godine ljudi su na konju dolazili kod mog dede da im šije. Ja se ponosim svojim dedom - istakao je Era, pa se dotakao nemaštine kojoj je u detinjstvu bio okružen.

Bez obzira na to što je sada stekao bogatstvo ne može da zaboravi siromaštvo: 

Foto: ATA images

 

 

- Nikad ne mogu da zaboravim to siromaštvo, zato što sam to doživeo kao dete da budem gladan. Bilo je i šljiva i rakije, ali nije bilo hleba. To je bila gladna godina ’51 na ’52. Moj otac je morao da ide u Ovčar i Kablar na branu, dole u kesonu da radi da bi mogao da kupi 50 kilograma kukuruza, da odnese na potočaru i da samelje kako bi prehranio porodicu. Sećam se kako moja majka potera ovce i krave da ih čuva, a ja trčkaram oko nje i vičem ‘Mama, ja sam gladan’, a ona kaže ‘Jaoj, Andrija, nema majka šta da ti da jedeš. Ajde kad se vratimo pa će majka da ti spremi’. Mi smo tad krompir zakovali u zemlju, pošto su bile jake zime, pa da ne smrzne i ona meni kaže ‘Videće majka da li je ostao neki krompir da obari da jedeš’ – prisetio se Ojdanić i nastavio:

- Sećam sam da sam jeo skuvan krompir i sok od sira, kao slana surutka. I dan danas volim i krompir i pire i sve što je od krompira, ne vezuje me za siromaštvo.

Era je istakao da novac nije uspeo da ga pokvari: 

- Maštao sam kao dete da u životu postanem neko i nešto. Znaš kad čovek od ničega napravi nešto, to je veliko zadovoljstvo u duši koje ne može da se opiše rečima. Ako imaš mnogo novca, raskalašan si i bahat, onda ne vredi. Novac nikad nije mogao da me pokvari, da li u džepu imao 1.000 dinara ili 100.000 uvek sam bio isti - zaključio je pevač svojevremeno, koji danas živi u ovom luksuzu.

(Grand)

BONUS VIDEO: