Певач истиче да га живот није мазио и да је увек био искрен када је реч о његовом животу, било то добро или лоше. Ретко ко зна да фолклера живот није мазио, па је оголио душу о свом детињству: 

- Никад ништа нисам крио у животу било позитвно или негативно. Одрастао сам у дивном селу које се зове Висока, рођен сам у радничкој и сиромашној породици, деда ми је био најпознатији шнајдер у том крају. Сећам се као дете, можда сам имао три, четири године људи су на коњу долазили код мог деде да им шије. Ја се поносим својим дедом - истакао је Ера, па се дотакао немаштине којој је у детињству био окружен.

Без обзира на то што је сада стекао богатство не може да заборави сиромаштво: 

Фото: АТА имагес

 

 

- Никад не могу да заборавим то сиромаштво, зато што сам то доживео као дете да будем гладан. Било је и шљива и ракије, али није било хлеба. То је била гладна година ’51 на ’52. Мој отац је морао да иде у Овчар и Каблар на брану, доле у кесону да ради да би могао да купи 50 килограма кукуруза, да однесе на поточару и да самеље како би прехранио породицу. Сећам се како моја мајка потера овце и краве да их чува, а ја трчкарам око ње и вичем ‘Мама, ја сам гладан’, а она каже ‘Јаој, Андрија, нема мајка шта да ти да једеш. Ајде кад се вратимо па ће мајка да ти спреми’. Ми смо тад кромпир заковали у земљу, пошто су биле јаке зиме, па да не смрзне и она мени каже ‘Видеће мајка да ли је остао неки кромпир да обари да једеш’ – присетио се Ојданић и наставио:

- Сећам сам да сам јео скуван кромпир и сок од сира, као слана сурутка. И дан данас волим и кромпир и пире и све што је од кромпира, не везује ме за сиромаштво.

Ера је истакао да новац није успео да га поквари: 

- Маштао сам као дете да у животу постанем неко и нешто. Знаш кад човек од ничега направи нешто, то је велико задовољство у души које не може да се опише речима. Ако имаш много новца, раскалашан си и бахат, онда не вреди. Новац никад није могао да ме поквари, да ли у џепу имао 1.000 динара или 100.000 увек сам био исти - закључио је певач својевремено, који данас живи у овом луксузу.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: