Međutim, malo ko je upućen u obrazovanje Danice Maksimović.

Naime, glumica je osim Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uporedo studirala Pravni fakultet. o čemu je govorila u emisiji "Ekskluziv“.

Foto: Milena Anđela

 

 

- Moji roditelji nisu znali da sam upisala Akademiju, ja sam to krila. Išla sam paralelno na Pravni fakultet i donosila na uvid ocu indeks Pravnog. I oni mene vide na ekranu i kažu: "Je l' ovo naša Danica? Ma nije, ma jeste...“.

- To je bilo moje prvo pojavljivanje - otkrila je glumica.

Inače, Danica Maksimović glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa Branislavom Lečićem i Darom DŽokić.

Prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu "Hajduk". Uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama.

Devedesetih godina Maksimovićeva je sa kolegom Vladanom Savićem igrala kabare koji se zvao "Godine zapleta".

Foto: V. Danilov

 

 

Dobitnica je "Sterijine nagrade" za ulogu u predstavi "Lukrecija iliti ždero".

Ostvarila je značajne uloge u filmovima: "Hajduk", "Sabinjanke", "Ćao, inspektore", "Bal na vodi", "Tesna koža", "Hajde da se volimo", "Noć u kući moje majke", "Zona Zamfirova", "Čarlston za Ognjenku" i "Amanet", kao i u TV-serijama: "Jelena", "Lisice", "Ranjeni orao", "Urgentni centar" i "Sinđelići".

BONUS VIDEO: