Bora Đorđević, frontmen grupe "Riblja Čorba", preminuo je danas u 72. godini u LJubljani. Menadžer grupe, Bane Obradović,  i otkrio da se Bora do poslednjeg trenutka borio kao lav.

- Jeste mu bilo loše, ali smo se nadali da će se dogoditi čudo. Borio se kao lav, to su nam rekli lekari. Sve što su mu davali od terapija, činilo se kao da mu je bilo potrebno. Iznenadilo nas je sve, iako smo znali dijagnozu. Žao nam je, on je ipak jedna ozbiljna legenda koja je otišla na nebo, i neka ga anđeli gore čuvaju - drhtavim glasom kaže menadžer grupe Bane Obradović u uključenju za "Uranak" na televiziji K1.

Foto: Novosti

 

 

Obradović objašnjava i uzrok Borine smrti.

- Pluća su bila presudna. U jednom trenutku više nije mogao da diše, i sekret koji se skupljao nije mogao da iskašlje. Tada su morali da ga intubiraju i stave na respirator. Na respiratoru je bio deset dana, lekari su mu davali lekove i infuzije. Govorili su da je stabilan, mada je sve vreme spavao. Noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa. Preminuo je oko 4 sata ujutru - rekao je Bane.

 

Bane je takođe rekao i gde će Bora biti sahranjen.

- Obdukcija neće biti rađena. Porodica je odlučila da nije potrebna. Ubrzavaju se papiri u konzulatu kako bi telo moglo da se preveze u Čačak, gde će biti sahranjen, što je bila njegova želja i javno je to izjavio. Kada će to tačno biti, još uvek nije poznato, jer procedura još uvek traje i zavisi od završetka svih formalnosti - dodao je Obradović.