Бора Ђорђевић, фронтмен групе "Рибља Чорба", преминуо је данас у 72. години у Љубљани. Менаџер групе, Бане Обрадовић,  и открио да се Бора до последњег тренутка борио као лав.

- Јесте му било лоше, али смо се надали да ће се догодити чудо. Борио се као лав, то су нам рекли лекари. Све што су му давали од терапија, чинило се као да му је било потребно. Изненадило нас је све, иако смо знали дијагнозу. Жао нам је, он је ипак једна озбиљна легенда која је отишла на небо, и нека га анђели горе чувају - дрхтавим гласом каже менаџер групе Бане Обрадовић у укључењу за "Уранак" на телевизији К1.

Фото: Новости

 

 

Обрадовић објашњава и узрок Борине смрти.

- Плућа су била пресудна. У једном тренутку више није могао да дише, и секрет који се скупљао није могао да искашље. Тада су морали да га интубирају и ставе на респиратор. На респиратору је био десет дана, лекари су му давали лекове и инфузије. Говорили су да је стабилан, мада је све време спавао. Ноћас се стање нагло погоршало и више није било спаса. Преминуо је око 4 сата ујутру - рекао је Бане.

 

Бане је такође рекао и где ће Бора бити сахрањен.

- Обдукција неће бити рађена. Породица је одлучила да није потребна. Убрзавају се папири у конзулату како би тело могло да се превезе у Чачак, где ће бити сахрањен, што је била његова жеља и јавно је то изјавио. Када ће то тачно бити, још увек није познато, јер процедура још увек траје и зависи од завршетка свих формалности - додао је Обрадовић.