Prizor na Borinom grobu jutro posle sahrane je više nego dirljiv. Na Gradskom groblju u Čačku na grobu legendarnog muzičara Bore Đorđevića i jutros su Čačani palili sveće i opraštali se od njega. Prvo su grob posetile dve gospođe, a zatim je došao i mladi par sa detetom koji ne može da prežali Borin odlazak.

- Juče nismo otišli na sahranu jer smo bili sprečeni. Zato smo jutros poranili da se s njim oprostimo. Beskrajno volimo njegovu muziku, pesme…boli duša, veliki umetnik je otišao. Čačani smo, posećivaćemo njegov grob redovno, paliti sveće - pričaju Milan i Anica, Čačani i Borini fanovi.

Foto: Novosti

 

Na Borin grob naslagani su venci, ali i na preostala tri okvira. Cveće su ostavili Zdravko Čolić, RTS-a, ambasade Srbije u LJubljani, Van Gog, Bajaga i instruktori i mnogi drugi.

Na grobu stoje dva venca u obliku gitare Bori od grada Čačka. Postoji još jedan venac u obliku gitare od, kako je napisano, Nađe i Mileve.

Foto: ATA images

 

LJubitelji Borine muzike ostavili su i brojne poruke napisena na hartiji, mogao se videti i jedan dečiji crtež. Bora je ostavio cigarete, ali je jedna cigareta zabodena nupaljena. 

Navijači Crvene zvezde su oko krsta prebacili šal, a tu je i jedan privezak u obliku Zvezdinog dresa.

Foto: ATA images

 

(Kurir)

BONUS VIDEO: