Istraga ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić i dalje je pod znakom pitanja, s obzirom na to da tela deteta nema, a posle šest meseci koliko traje ova agonija, Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je nova veštačenja u sklopu istrage, koja su konačno završena, stoga istraga o misterioznom slučaju još uvek traje, ali sve smo bliži njenom kraju.

- Istraga protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića nije završena. Sva dostavljena veštačenja kamera se analiziraju i zahtevaju vreme zbog svoje složenosti, kao i upoređivanje sa ostalim izvedenim dokazima radi utvrđivanja međusobne povezanosti dokaza - rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Foto: Društvene mreže

 

 

Istraga se, podsetimo, vodi protiv pomenute dvojice radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50), a iako su određene radnje još uvek u toku.

- Veštačenja koja su naređena od strane nadležnog tužilaštva su zahtevala određeno vreme, ticale su se tri kamere, koje su snimale period u vreme nestanka dvogodišnje devojčice, a nalaze se na mestima gde su viđeni osumnjičeni. Sada su konačno završena i ta veštačenja i iz Beograda su stigli zvanični rezultati - otkriva izvor za medije i dodaje:

Foto: M. Kolašinac, M. Gogić

 

 

- Iako su rezultati pristigli, tužilaštvo sada radi na upoređivanju međusobne povezanosti sa ostalim dokazima. Dakle, upoređuje se sa iskazima svedoka, baznim stanicama i prikupljenim materijalnim tragovima, odnosno onoga što je izneto iz kuća kako osumnjičenih, tako i iz doma gde je Danka živela sa roditeljima, potom sa tragovima uzetih sa lica mesta i svemu što je do sada prikupljeno - govori nezvanično izvor za medije.

Podsećanja radi, Srđan Janković (50) iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom Polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili devojčicu Danku koja je izašla na put. Obojici je pritvor produžen do 26. septembra, kada inače, ističe šest meseci, što je rok za podizanje optužnice i rok njihovog ostanka u pritvoru.

(Kurir)

BONUS VIDEO: