Истрага убиства двогодишње девојчице Данке Илић и даље је под знаком питања, с обзиром на то да тела детета нема, а после шест месеци колико траје ова агонија, Више јавно тужилаштво у Зајечару наложило је нова вештачења у склопу истраге, која су коначно завршена, стога истрага о мистериозном случају још увек траје, али све смо ближи њеном крају.

- Истрага против осумњичених Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића није завршена. Сва достављена вештачења камера се анализирају и захтевају време због своје сложености, као и упоређивање са осталим изведеним доказима ради утврђивања међусобне повезаности доказа - речено је из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Истрага се, подсетимо, води против поменуте двојице радника ЈКП "Водовод", Дејана Драгијевића (50) и Срђана Јанковића (50), а иако су одређене радње још увек у току.

- Вештачења која су наређена од стране надлежног тужилаштва су захтевала одређено време, тицале су се три камере, које су снимале период у време нестанка двогодишње девојчице, а налазе се на местима где су виђени осумњичени. Сада су коначно завршена и та вештачења и из Београда су стигли званични резултати - открива извор за медије и додаје:

Фото: М. Колашинац, М. Гогић

 

 

- Иако су резултати пристигли, тужилаштво сада ради на упоређивању међусобне повезаности са осталим доказима. Дакле, упоређује се са исказима сведока, базним станицама и прикупљеним материјалним траговима, односно онога што је изнето из кућа како осумњичених, тако и из дома где је Данка живела са родитељима, потом са траговима узетих са лица места и свему што је до сада прикупљено - говори незванично извор за медије.

Подсећања ради, Срђан Јанковић (50) из борског села Лука и Дејан Драгијевић (50) из села Злот терете се да су 26. марта у Бањском Пољу службеним аутомобилом ЈКП "Водовод", чији су радници, ударили девојчицу Данку која је изашла на пут. Обојици је притвор продужен до 26. септембра, када иначе, истиче шест месеци, што је рок за подизање оптужнице и рок њиховог останка у притвору.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: