Osim bogate glumačke karijere, Rade Šerbedžija oduvek je privlačio pažnju javnosti i zbog svog privatnog života.

Prvu suprugu Ivanku Cerovac, balerinu, kako ju je od milošte zvao upoznao je vrlo mlad.

Graciozna Zagrepčanka vrlo brzo osvojila je Radetovo srce.

Rade je diplomirao na Akademiji 1969. godine, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Ivanka i Rade venčali su se sa samo 23 godine.

Foto: ATA images

 

U braku su dobili i dvoje dece. Godine 1971. rodio im se sin kojem su dali ime po Radetovom ocu Danilu, a dve godine kasnije rodila im se i ćerka Lucija.

Kako je rasla njegova slava, tako se sredinom '80-ih počeo urušavati njegov brak. U pesmi "Hamlet mašina", koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o "veš-mašini" koju je nakon venčanja kupio svojoj balerini.

"Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti," napisao je Rade.

Razveli su se 1987. godine, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pesama u kojoj je napisao da "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Foto: Tanjug

 

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.

BONUS VIDEO: