Осим богате глумачке каријере, Раде Шербеџија одувек је привлачио пажњу јавности и због свог приватног живота.

Прву супругу Иванку Церовац, балерину, како ју је од милоште звао упознао је врло млад.

Грациозна Загрепчанка врло брзо освојила је Радетово срце.

Раде је дипломирао на Академији 1969. године, а Иванка у Школи за ритмику и плес. Иванка и Раде венчали су се са само 23 године.

Фото: АТА имагес

 

У браку су добили и двоје деце. Године 1971. родио им се син којем су дали име по Радетовом оцу Данилу, а две године касније родила им се и ћерка Луција.

Како је расла његова слава, тако се средином '80-их почео урушавати његов брак. У песми "Хамлет машина", коју је написао 1992. године, признао је своју кривицу. Описао је то у стиховима о "веш-машини" коју је након венчања купио својој балерини.

"Искра или Олимпија, тако се некако звала и уредно и вредно прала, затим се већ код мојих првих ситних неверстава почела кварити," написао је Раде.

Развели су се 1987. године, а првој супрузи посветио је збирку песама у којој је написао да "од нас ништа није остало осим двоје одрасле деце која нас својим животима уверавају да све то није био тек сан и привид".

Фото: Танјуг

 

Бивши супружници остали су пријатељи и након развода и тако је остало све до 2010. године кад је Иванка Церовац изненада преминула од можданог удара у 63. години живота. Раде је данас ожењен Ленком Удовички са којом има троје деце: Милицу, Нину и Вању.

БОНУС ВИДЕО: