Čuveni glumac je ostvario niz uloga po  kojima ga pamte mnoge generacije po nizu zapaženih uloga. Glumac je iza sebe ostavio sina Čedomira i unuku Jovanu koja je dar za glumu nasledila od dede. 

Mogli smo je videti kao sudsku službenicu u seriji "Porodično blago". Oni koji su je videli, kaću da veoma podseća na dedu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za "Kolo Srpskih sestara".

- Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere - rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.

Jovana nije želela da se eksponira u javnosti, ali njen život je obeležila veza  sa kolegom Igorom Pervićem, koji se nekoliko meseci pre njihove veze razveo od Jelene Tinske.

Igor Pervić, dete poznatog umetničkog para, balerine Lidije Pilipenko i pozorišnog i književnog kritičara Muharema Pervića, dugo se lečio od zavisnosti od heroina. Igor je umro 2019. godine posle duge bolesti.

(Blic)

BONUS VIDEO: