Чувени глумац је остварио низ улога по  којима га памте многе генерације по низу запажених улога. Глумац је иза себе оставио сина Чедомира и унуку Јовану која је дар за глуму наследила од деде. 

Могли смо је видети као судску службеницу у серији "Породично благо". Они који су је видели, каћу да веома подсећа на деду. Глуму је дипломирала на Факултету драмских уметности, а поред глуме бави се хуманитарним радом у више добротворних представа за "Коло Српских сестара".

- Мало тога се променило, неквалитетни се и даље плаше квалитетних и подмећу им ногу. Дека и даље живи са мном у мојим успоменама. Од деке сам научила све и свашта када је реч о техничким стварима које се односе на глуму, али и то како треба да се поставим према глумачкој професији, колегама и људима који стоје иза камере - рекла је једном приликом Јована Петровић.

Јована није желела да се експонира у јавности, али њен живот је обележила веза  са колегом Игором Первићем, који се неколико месеци пре њихове везе развео од Јелене Тинске.

Игор Первић, дете познатог уметничког пара, балерине Лидије Пилипенко и позоришног и књижевног критичара Мухарема Первића, дуго се лечио од зависности од хероина. Игор је умро 2019. године после дуге болести.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: