Naime, Lisi je rano u trudnoći rečeno da se Luki razvija urođeni defekt koji uzrokuje malformacije kičme i kičmene moždine.

Zato, specijalisti su odlučili da izvade Luku iz materice u 27. nedelji, oko šestog meseca trudnoće i izvrše operaciju kako bi mogao da se razvija normalno. 

Zatim su ga vratili u njenu matericu, a trudnoća se nastavila sve dok se Luku nije rodila u 38. nedelji. Nakon osam dana na intenzivnoj nezi, Lisa je sa bebom izašla iz bolnice.

Međutim, porodici je rečeno da su male verovatnoće da će Luka prohodati. Novorođenče je takođe moralo da prođe brojne operacije kako bi se popravila oštećenja mozga i kičme.

Luka je sada ima ožiljak na leđima i stanje koje poznato kao Arnold-Kjarijeva malformacija, gde se deo mozga (mali mozak) proteže u kičmeni kanal.

Sada sa jednom godinom, napreduje kroz svoje fizioterapeutske sesije, što pruža nadu za njegovu budućnost.

- Mali mozak nastavlja da se poboljšava. Ima nešto tečnosti u mozgu, ali je ostao stabilan, tako da mu nije bio potreban odvod. NJegov sledeći MRI neće biti pre nego što napuni dve godine.

On je samo najneverovatniji dečak i ne možemo biti zahvalniji koliko je daleko dogurao. Neverovatno sam zahvalan što mu je operacija dala šansu da jednog dana, nadam se, prohoda - govori hrabra mama Lisa, piše "Daily Mail".

BONUS VIDEO: