Artur H. Barens, Mekvinov advokat, potvrdio je ovu vest za Fox News Digital u izjavi u četvrtak.

"Sa teškim srcem objavljujemo smrt Čada Mekvina, sina slavnog glumca Stiva Mekvina. U 2020. godini, Čad je zadobio povredu od koje se nikada nije potpuno oporavio," napisao je Barens.

Rođen 28. decembra 1960. godine, Mekvin je možda najpoznatiji po ulozi Dača, jednog od nasilnika u originalnom filmu "Karate Kid" i njegovom nastavku "Karate Kid II."

Foto: Profimedia

 

 

Takođe je glumio u filmovima kao što su "NJujorški policajac" i "Crvena linija," a prema Variety-ju, postojali su planovi da reprizira svoju ulogu iz "Karate Kida" u Netfliksovom spin-ofu "Cobra Kai," ali ti planovi nikada nisu ostvareni.

Van glume, Mekvin se fokusirao na auto-trke, poput svog slavnog oca.

"NJegova strast prema trkama ne samo da je isticala njegov izuzetan talenat, već je služila i kao način da oda počast očevom nasleđu, kao svedočanstvo vrednosti koje su mu usađene. Svoju strast, znanje i posvećenost porodičnom nasleđu preneo je na svoju decu, Čejsa i Medison, koji će nastaviti da pišu priču o Mekvinovima" naveo je Barens u izjavi.

Variety je izvestio da je Čad učestvovao na događajima kao što su 24 sata Le Mana i 12 sati Sebringa. Takođe je osnovao McQueen Racing 2010. godine. Prema veb-sajtu kompanije, Mekvinova deca, Čejs i Medison, preuzeli su vođstvo.

"Zajedno, Čejs i Medison čine dinamičan tim, čuvajući očevo nasleđe, dok unose svoju strast prema radosti trkanja. NJihova posvećenost izvrsnosti i neumorno nastojanje da pomeraju granice performansi i dizajna postavili su McQueen Racing na čelo industrije," stoji na veb-sajtu McQueen Racinga.

"Čadov izvanredan put kao brižnog oca Čejsu i Medison, uz njegovu nepokolebljivu posvećenost DŽini, zaista je predstavljao život ispunjen ljubavlju i posvećenošću.

Foto: Profimedia

 

 

Čad Mekvin je takođe otac Stivena R. Mekvina, zvezde serija "Vampirski dnevnici" i "Čikaška vatra," iz prethodnog braka.

Na društvenim mrežama, Mekvin je često delio omaže svom ocu, koji je preminuo 1980. godine od komplikacija izazvanih rakom.

"Srećan Dan očeva najboljem tati kojeg sam ikada mogao poželeti! Hvala ti što si moj anđeo čuvar. Obećavam da ću ispričati tvoju priču onako kako bi ti želeo, jer niko te nije poznavao kao ja," napisao je prošle godine.

"Kako porodica prolazi kroz ovo teško vreme, ljubazno vas molimo za privatnost dok se prisećaju i slave Čadov izvanredan život," dodao je Barens u izjavi.

BONUS VIDEO: