Артур Х. Баренс, Меквинов адвокат, потврдио је ову вест за Фоx Неwс Дигитал у изјави у четвртак.

"Са тешким срцем објављујемо смрт Чада Меквина, сина славног глумца Стива Меквина. У 2020. години, Чад је задобио повреду од које се никада није потпуно опоравио," написао је Баренс.

Рођен 28. децембра 1960. године, Меквин је можда најпознатији по улози Дача, једног од насилника у оригиналном филму "Карате Кид" и његовом наставку "Карате Кид II."

Фото: Профимедиа

 

 

Такође је глумио у филмовима као што су "Њујоршки полицајац" и "Црвена линија," а према Вариетy-ју, постојали су планови да репризира своју улогу из "Карате Кида" у Нетфликсовом спин-офу "Цобра Каи," али ти планови никада нису остварени.

Ван глуме, Меквин се фокусирао на ауто-трке, попут свог славног оца.

"Његова страст према тркама не само да је истицала његов изузетан таленат, већ је служила и као начин да ода почаст очевом наслеђу, као сведочанство вредности које су му усађене. Своју страст, знање и посвећеност породичном наслеђу пренео је на своју децу, Чејса и Медисон, који ће наставити да пишу причу о Меквиновима" навео је Баренс у изјави.

Вариетy је известио да је Чад учествовао на догађајима као што су 24 сата Ле Мана и 12 сати Себринга. Такође је основао МцQуеен Рацинг 2010. године. Према веб-сајту компаније, Меквинова деца, Чејс и Медисон, преузели су вођство.

"Заједно, Чејс и Медисон чине динамичан тим, чувајући очево наслеђе, док уносе своју страст према радости тркања. Њихова посвећеност изврсности и неуморно настојање да померају границе перформанси и дизајна поставили су МцQуеен Рацинг на чело индустрије," стоји на веб-сајту МцQуеен Рацинга.

"Чадов изванредан пут као брижног оца Чејсу и Медисон, уз његову непоколебљиву посвећеност Џини, заиста је представљао живот испуњен љубављу и посвећеношћу.

Фото: Профимедиа

 

 

Чад Меквин је такође отац Стивена Р. Меквина, звезде серија "Вампирски дневници" и "Чикашка ватра," из претходног брака.

На друштвеним мрежама, Меквин је често делио омаже свом оцу, који је преминуо 1980. године од компликација изазваних раком.

"Срећан Дан очева најбољем тати којег сам икада могао пожелети! Хвала ти што си мој анђео чувар. Обећавам да ћу испричати твоју причу онако како би ти желео, јер нико те није познавао као ја," написао је прошле године.

"Како породица пролази кроз ово тешко време, љубазно вас молимо за приватност док се присећају и славе Чадов изванредан живот," додао је Баренс у изјави.

БОНУС ВИДЕО: