Novak Đoković bio je gost emisije Putem šampiona na Radio televiziji Srbije i tom prilikom govorio je o brojnim zanimljivim temama.

Emisiju su vodili Dragana Kosjerina i Aleksandar Stojanović, ali je Novaku najzanimljivije bilo pitanje koje je dobio od jedne devojčice u studiju.

Foto: Profimedia

 

 

- Kako uspevaš da se vratiš mentalno u meč kada kreneš da gubiš i odjednom samo počne da dobijaš? - upitala je devojčica, a Aca Stojanović je nasmejan rekao "Majko moja, uzeće mi posao".

- Odlično pitanje, fantastično. Hvala ti na njemu - počeo je priču Đoković koji je potom dao odgovor koji će devojčica pamtiti čitavog života:

- Kroz jedan meč prolazim kroz razne oscilacije i turbulencije, mentalne, fizičke i emotivne i imam puno sumnji. I ko vam kaže da toga nema kod sportista, da nema straha, ne govori istinu. Svaki sportista, na bilo kom nivou, ima sumnje i strahove i to se dešava u kontinuitetu svaki meč. Ono što je važno je da ti ne dozvoliš da te ti strahovi i sumnje zadržavaju previše u tom stanju svesti, da se izdigneš iznad njih i da se koncentrišeš... Ili da gledaš u nekoga, u nešto, da u svojoj glavi stvaraš slike nečega što je pozitivno, one koje te motivišu i daju ti snagu da se izdigneš iz te situacije.

(RTS)

BONUS VIDEO: