Pre nego što je 2009. stao pred matičara sa 22 godine mlađom koleginicom Dijanom Marojević, sa kojom je igrao u filmu „Lajanje na zvezde“, Bogdan je odigrao brojne uloge u ostvarenjima koja su obeležila našu kinematografiju: „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Majstori, majstori“...

Foto: ATA images

 

 

Ćerku Sofiju dobio je na pragu pedesete godine.

‒ Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavoleo. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, sa 47 godina sam se oženio.

I onda shvatite da niste centar sveta, da bezuslovno volite ‒ rekao je Bogdan Diklić u jednoj od retkih izjava na temu porodice.

Uprkos rođenju ćerke, brak nije opstao. Dijana i Bogdan razveli su se 2015, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Diklićeva naslednica, koja je na pragu dvadesete godine, izrasla je u pravu lepoticu.

‒ Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, na ženu je lepa. (smeh) A po mojoj liniji, od moje majke Sofije nasledila je duhovitost.

Foto: V. Danilov

 

 

‒ Imao sam zdravstvenih tegoba visokog rizika. Mislim da sam ostao zbog svoje ćerke, da je tako rešeno gore ‒ iskreno je priznao omiljeni glumac, koji je preživeo tri srčana udara.

Inače, Diklić se našao na spisku istaknutik umetnika koji dobijaju nacinalne penzije koje se dodeljuju na već postojeću penziju koju je umetnik ostvario.

Dodeljuje se u visini jedne prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji za mesec jul prethodne godine. Nacionalna penzija dodeljena 2023. godine, prema tom proseku, iznosi 73.114 dinara koju približno prima i Bogdan Diklić.

(Espreso)

BONUS VIDEO: