Пре него што је 2009. стао пред матичара са 22 године млађом колегиницом Дијаном Маројевић, са којом је играо у филму „Лајање на звезде“, Богдан је одиграо бројне улоге у остварењима која су обележила нашу кинематографију: „Маратонци трче почасни круг“, „Национална класа“, „Мајстори, мајстори“...

Фото: АТА имагес

 

 

Ћерку Софију добио је на прагу педесете године.

‒ Нисам знао шта ми се догодило кад се Софијица родила. Одмах сам је заволео. Ја сам био самотњак, то је мени био први брак, са 47 година сам се оженио.

И онда схватите да нисте центар света, да безусловно волите ‒ рекао је Богдан Диклић у једној од ретких изјава на тему породице.

Упркос рођењу ћерке, брак није опстао. Дијана и Богдан развели су се 2015, али су остали у пријатељским односима.

Диклићева наследница, која је на прагу двадесете године, израсла је у праву лепотицу.

‒ Доста је повукла по жениној линији. Богу хвала, на жену је лепа. (смех) А по мојој линији, од моје мајке Софије наследила је духовитост.

Фото: В. Данилов

 

 

‒ Имао сам здравствених тегоба високог ризика. Мислим да сам остао због своје ћерке, да је тако решено горе ‒ искрено је признао омиљени глумац, који је преживео три срчана удара.

Иначе, Диклић се нашао на списку истакнутик уметника који добијају нациналне пензије које се додељују на већ постојећу пензију коју је уметник остварио.

Додељује се у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса у Србији за месец јул претходне године. Национална пензија додељена 2023. године, према том просеку, износи 73.114 динара коју приближно прима и Богдан Диклић.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: