- Devojčica je rođena 2013. godine, a par je posle nekoliko godina primetio da počinje da razvija azijske crte lice - rekao je za NEW York Post njihov advokat.

Par je otišao na institut za reproduktivnu medicinu i nauku u Saint Barnabasu 2012. i potrošili 500.000 dolara na lečenje, navodi se u sudskim dokumentima podnetim u Višem sudu okruga Eseks.

DNK test iz 2015. godine potvrdio je da postoji "0% verovatnoće" da je Dru, biološki otac njegove ćerke, prema tužbi, a nemar klinike je prouzrokovao „raspad braka između Kristine i Dru Vasilevskog.

Roditelji žele da znaju čija je sperma korišćena kako bi mogli da saznaju o genetskoj istoriji svoje sada 9-godišnje ćerke - i u slučaju da ona želi da ima vezu sa svojim biološkim ocem u budućnosti.

- Oni je mnogo vole, ali to je za njih veoma osetljiva i veoma stresna situacija - rekao je advokat.

Zahtevaju odštetu

Par traži neodređenu novčanu odštetu, navodeći da je greška klinike prouzrokovala "veliku bol, patnju, trajne povrede i invaliditet, kao i gubitak uživanja u kvalitetu života".

Portparol Instituta za reproduktivnu medicinu i nauku Ron Torosian rekao je da klinika "temeljno ispituje navodni incident".

- Integritet naših procesa lečenja je najvažniji i mi ovo pitanje shvatamo veoma ozbiljno - rekao je Torosian.

Nedavni sudski nalog ima "široke implikacije koje potencijalno utiču na mnogo više ljudi od neposrednih uključenih strana“, dodao je on.