- Девојчица је рођена 2013. године, а пар је после неколико година приметио да почиње да развија азијске црте лице - рекао је за NEW York Post њихов адвокат.

Пар је отишао на институт за репродуктивну медицину и науку у Саинт Барнабасу 2012. и потрошили 500.000 долара на лечење, наводи се у судским документима поднетим у Вишем суду округа Есекс.

ДНК тест из 2015. године потврдио је да постоји "0% вероватноц́е" да је Дру, биолошки отац његове ц́ерке, према тужби, а немар клинике је проузроковао „распад брака између Кристине и Дру Василевског.

Родитељи желе да знају чија је сперма коришц́ена како би могли да сазнају о генетској историји своје сада 9-годишње ц́ерке - и у случају да она жели да има везу са својим биолошким оцем у будуц́ности.

- Они је много воле, али то је за њих веома осетљива и веома стресна ситуација - рекао је адвокат.

Захтевају одштету

Пар тражи неодређену новчану одштету, наводец́и да је грешка клинике проузроковала "велику бол, патњу, трајне повреде и инвалидитет, као и губитак уживања у квалитету живота".

Портпарол Института за репродуктивну медицину и науку Рон Торосиан рекао је да клиника "темељно испитује наводни инцидент".

- Интегритет наших процеса лечења је најважнији и ми ово питање схватамо веома озбиљно - рекао је Торосиан.

Недавни судски налог има "широке импликације које потенцијално утичу на много више људи од непосредних укључених страна“, додао је он.