- On je živeo sam na mestu zvanom Konjska poljana. To je iznad sela. Tamo je čuvao svinje i ovce. NJegova ćerka i unuk Božidar su krenuli do njegove kuće i tamo su zatekli jeziv prizor. Milivoje je ležao u sobi, glavom prema podu, a okolo je bilo krvi. Isključena je mogućnost da je smrt nasilna jer mu je kuća pokrivena kamerama, a sada da li ga je svinja izujedala ili ne, to mi sa sigurnošću ne znamo. 

Jedni kažu da su kapija od dvorišta i od ulazna vrata bila otvorena i da je svinja mogla da uđe privučena mirisom krvi, a drugi kažu da to nije moguće. Ko će znati šta je tu istina - kaže jedan od meštana Prugovca za "Blic".

Božidar Pešikić koji je sa ćerkom od Milivoja pronašao nastradalog muškarca kaže da su u sobi zatekli strašan prizor.

- Nije se javljao na telefon pa smo došli do njega. Ja sam prvi ušao u sobu i video ga kako leži licem ka podu. Krv je bila svuda okolo. Pipnuo sam ga bio je hladan. NJegova ćerka koja je posle mene ušla u sobu jer je iznosila hranu iz automobila, počela je odmah da kuka kad je videla mrtvog oca. Nisam video da je imao ujede po telu - kaže Božidar.

Božidarev brat, Boško Pešikić kome je nastradali Milivoje deda, kaže za "Blic" da je od rođaka čuo da je Milivoje umro zbog srčanog udara.

- Od rođaka sam čuo da je imao srčani udar i da je pao i udario glavom o sto. Zato je bilo krvi na podu. Kada su ga našli brat i dedina ćerka. Koliko sam ja čuo bila su otvorena vrata i od kuće tako da je svinja mogla da uđe u kuću, ali kako sam ja razumeo nije imao ujede po telo - kaže Boško.

Slobodan Kostić, komšija od nastradalog Milivoja, rekao je da mu je zet od Milivoja rekao da je on imao moždani udar.

- Ne znamo uopšte kako je umro. Rekao mi je njegov zet da je imao moždani udar. Tako su mu rekli na obdukciji. Šta ja znam...To mi je on tako rekao. Imao je moždani udar i samo je pao i tako je umro. Nije mi rekao da je imao ujede, to sam ja posle čuo od nekih ljudi da ga je kao izudala svinja. To ja nisam video - rekao je Slobodan.

Milivoja P. (90) iz sela Prugovac kod Aleksinca, kako se sumnja, izujedala je svinja.

Kako smo pisali, nesrećni slučaj se desio 28.avgusta i prijavljen je policiji koja proverava okolnosti pod kojima je došlo do smrti. Prema našim saznanjima, članovi porodice pronašli su telo čoveka sa ujedima svinje na telu nakon čega je obaveštena policija.

Za sada se još uvek ne zna da li je čovek preminuo pa ga je nakon toga izujedala svinja ili je smrt nastupila kao posledica ujeda životinje.