- Он је живео сам на месту званом Коњска пољана. То је изнад села. Тамо је чувао свиње и овце. Његова ћерка и унук Божидар су кренули до његове куће и тамо су затекли језив призор. Миливоје је лежао у соби, главом према поду, а около је било крви. Искључена је могућност да је смрт насилна јер му је кућа покривена камерама, а сада да ли га је свиња изуједала или не, то ми са сигурношћу не знамо. 

Једни кажу да су капија од дворишта и од улазна врата била отворена и да је свиња могла да уђе привучена мирисом крви, а други кажу да то није могуће. Ко ће знати шта је ту истина - каже један од мештана Пруговца за "Блиц".

Божидар Пешикић који је са ћерком од Миливоја пронашао настрадалог мушкарца каже да су у соби затекли страшан призор.

- Није се јављао на телефон па смо дошли до њега. Ја сам први ушао у собу и видео га како лежи лицем ка поду. Крв је била свуда около. Пипнуо сам га био је хладан. Његова ћерка која је после мене ушла у собу јер је износила храну из аутомобила, почела је одмах да кука кад је видела мртвог оца. Нисам видео да је имао уједе по телу - каже Божидар.

Божидарев брат, Бошко Пешикић коме је настрадали Миливоје деда, каже за "Блиц" да је од рођака чуо да је Миливоје умро због срчаног удара.

- Од рођака сам чуо да је имао срчани удар и да је пао и ударио главом о сто. Зато је било крви на поду. Када су га нашли брат и дедина ћерка. Колико сам ја чуо била су отворена врата и од куће тако да је свиња могла да уђе у кућу, али како сам ја разумео није имао уједе по тело - каже Бошко.

Слободан Костић, комшија од настрадалог Миливоја, рекао је да му је зет од Миливоја рекао да је он имао мождани удар.

- Не знамо уопште како је умро. Рекао ми је његов зет да је имао мождани удар. Тако су му рекли на обдукцији. Шта ја знам...То ми је он тако рекао. Имао је мождани удар и само је пао и тако је умро. Није ми рекао да је имао уједе, то сам ја после чуо од неких људи да га је као изудала свиња. То ја нисам видео - рекао је Слободан.

Миливоја П. (90) из села Пруговац код Алексинца, како се сумња, изуједала је свиња.

Како смо писали, несрећни случај се десио 28.августа и пријављен је полицији која проверава околности под којима је дошло до смрти. Према нашим сазнањима, чланови породице пронашли су тело човека са уједима свиње на телу након чега је обавештена полиција.

За сада се још увек не зна да ли је човек преминуо па га је након тога изуједала свиња или је смрт наступила као последица уједа животиње.