Jedan od najmoćnijih i svakako najbogatijih ljudi regionalne muzičke scene rođen je 1954. godine u Novom Sadu.

Sa bakom i dedom, roditeljima i pet godina starijom sestrom živeo je u parohijskom domu pored Nikolajevske crkve, gde je njegov deda službovao.

Koju školu je završio Saša Popović malo je poznat podatak.

Foto: ATA images

 

 

- Odlazio sam da pimplujem loptu. Mogao sam 5.000 puta da je pimplujem, a da ne padne! Fudbal sam igrao sa drugarima iz porte i Matice srpske, ispričao je svojevremeno Popović, koji je bio toliko talentovan da su ga primili i u pionirski tim FK "Vojvodina".

NJegov otac Konstantin bio je muzički obdaren, svirao je klavir, gitaru i harmoniku, nagovorio je Sašu da upiše muzičku školu. Nakon toga upisao je  gimnaziju u Novom Sadu, ali bilo ga je sramota od drugova da svira, sve dok ga nije razotkrila profesorka.

- Sutradan sam doneo harmoniku u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima.

I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio instrument i zavoleo ga! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku, kazao je jednom prilikom za "Informer" Saša koji je po očevoj želji upisao prava.

Foto: ATA images

 

 

- Maštao sam da sviram, prvu profesionalnu tezgu imao sam sa 18 godina, za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja svirali smo tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš, priča Saša o početku muzičke karijere.

Da ispuni ocu želju, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu i stigao do treće godine. A onda je odlučio da odustane.

- Ćale mi je bio strog. Šest meseci sam razmišljao kako da kažem da neću više da studiram. Kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima, seli su u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom "Putnik", rekao je  tada kreativni direktor Granda.

BONUS VIDEO: