Nekad deluje da je vrlo jednostavno skuvati testenu, ali to nije baš uvek tako. Može se dogoditi da bude gnjecava ili da se zalepi za šerpu.
Ukoliko želite da vaša pasta bude perfektna, nepohodno je da dobro skuvate testeninu.
U nastavku teksta možete pročitati koje su to greške tokm spremanja paste.
Ne stavljate so
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.
Pročitajte još
Sipate ulje u vodu
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.
Ne mešate tokom kuvanja
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.
Previše kuvate testeninu
Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.
Ispirate testeninu
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos.