Некад делује да је врло једноставно скувати тестену, али то није баш увек тако. Може се догодити да буде гњецава или да се залепи за шерпу.

Уколико желите да ваша паста буде перфектна, непоходно је да добро скувате тестенину.

У наставку текста можете прочитати које су то грешке токм спремања пасте.

Фото: Shutterstock

 

Не стављате со

Додајте пуну кашичицу соли на 4 литра воде, да тестенина не би била лепљива ни премекана.

Сипате уље у воду
Немојте да додајете уље у воду-тестенина ће да постане клизава и сос се неће задржати на њој. 

Не мешате током кувања
Мешајте често тестенину, чим је додате у посољену воду, неколико пута током кувања. Куваће се равомерно и неће да се лепи за шерпу.

Превише кувате тестенину
Да би имала орашаст укус тестенина не треба да се прекува, већ да задржи чврстину и облик.

Испирате тестенину

Немојте да испирате пасту јер ћете тако да скинете и слој скроба задужен да паста лепо упије сос. 

 

БОНУС ВИДЕО: