Za koji dan u knjižare stižu memoari bivše prve dame. Jedva ih čekaju i njeni verni fanovi, i oni koji tradicionalno nisu naklonjeni bilo čemu što ima veze sa republikancima.

Sve se dešava u jeku predizborne kampanje, kada se zahuktava trka za mesto američkog predsednika.

Britanski "Gardijan" objavio je neke detalje iz knjige, u kojoj je Melanija Tramp otkrila i kakvo je njeno mišljenje o abortusu.

Foto: Profimedia

 

 

To je jedna od gorućih tema, oko koje se očigledno ne slaže sa suprugom i njegovom strankom. Kako se navodi, Melanija je u autobiografiji napisala da svaka žena ima pravo na abortus.

- Zašto bi bilo ko drugi osim same žene imao moć da odluči šta će ona učiniti sa svojim telom?, navodi supruga Donalda Trampa.

- Ograničavanje ženskog prava da izabere da li će okončati neželjenu trudnoću isto je što i uskratiti joj kontrolu nad sopstvenim telom. Gajim to uverenje otkako sam postala odrasla osoba.

Foto: Profimedia

 

 

S druge strane, Trampova uverenja su potpuno drugačija, i smatra da saveznim državama treba prepustiti da same donesu odluku o toj proceduri.

Abortus nije jedino oko čega se supružnici ne slažu.

Naime, Melanija Tramp otkrila je i pravo značenje spornog natpisa na jakni koju je nosila 2018. dok je u Americi vladala kriza sa ilegalnim emigrantima.

Mnogo dece tada je bilo odvojeno od roditelja. A natpis je glasio: "Mene stvarno ne interesuje, a tebe?".Kako je, navodno, napisala u memoarima, "vlada ne bi trebalo da oduzima decu roditeljima, ovo mora da prestane".

Istakla je da je govorila mužu da je takva politika pogrešna i za to okrivila tadašnjeg državnog tužioca.

(Gloria)

BONUS VIDEO: