Ana Ivanović često sa pratiocima na Instagramu deli fotografije iz privatnog života, a ovog puta je podelila zanimjiv recept.

Foto: Zoran Jovanović

 

- Pratite ovaj neverovatni recept za „božićno drvce slatkiš“ korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

300 g banana

160 ml bademovog mleka

100 g oljuštenog tahinija

2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)

110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)

1 kašičica čistog ekstrakta vanile

240 g zobi

60 g blanširanog badema

2 kašičice prašaka za pecivo

1/2 kašičice soli

Uputstva:

Zagrejte rernu na 180C. Mešajte bananu, mleko, tahini, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.

Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".