Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedna od najboljih kuvarica u Americi, je napisala knjige u kojoj je davala važne savete o kuvanju.

Pored brojnih trikova kako da pripremite hranu, otkrila je i dve najbolje metode za savršeno kuvana jaja koja garantuju da će žumance biti potpuno kuvano, ali i mekano.

Prvi način je možda najlakši, važno je samo da sledite korake po redu.

Foto: Shutterstock

 

 

Prvo jaja treba preliti hladnom vodom, pa tek onda staviti u ključalu vodu. Ringla treba da radi na srednjoj jačini, pa onda jaja možete ostaviti koliko god želite.

Iako možda mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite sigurni da će se kuvati jednako brzo kao kada voda proključa.

Foto: Shutterstock

 

 

Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja i zatim brzo zagrevanje vode. Čim proključa, jaje je kuvano!

Iako su ove njene metode dobile mnogo pohvala, a ljudi koji su ih isprobali kažu da su jaja zaista najukusnija kada se kuvaju na ovaj način, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan nedostatak.

Jaja su savršeno kuvana, ali je teže očistiti ljusku od njih.

BONUS VIDEO: