Ovi kolači se vrlo lako i jednostavno prave. Uglavnom ih domaćice spremaju za praznike, te budu u raznim bojama i šarama. Neverovatno su ukusni i meki. 

Za testo je potrebno: 

  • oko 550 g brašna
  • 165 g meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 250 g margarina ili putera
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • malo cimeta

Za glazuru:

  • 1 belance
  • 250 g šećera
  • Priprema:

Foto: Printskrin/Jutjub/Chef Joca Loca

 

 

Za početak je potrebno zagrejati rernu na 180 stepeni. Pomešajte med i šećer, mešajte dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte omekšali margarin pa mešajte, zatim umešajte jaja. Mešajte pa dodajte polovinu brašna i cimet. Mešajte pa umešajte prašak za pecivo i skoro svo brašno. Potrebno je da zamesite meko testo koje će biti lepljivo. Po površini pospite brašno, razvucite teso pa modlom vadite medenjake. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj činiji umutite belance sa šećerom, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru pa ostavite medenjake u frižideru da se stegnu. Prijatno!

(Trpeza)

BONUS VIDEO: