Ови колачи се врло лако и једноставно праве. Углавном их домаћице спремају за празнике, те буду у разним бојама и шарама. Невероватно су укусни и меки.
За тесто је потребно:
- око 550 г брашна
- 165 г меда
- 60 г шећера у праху
- 250 г маргарина или путера
- 1 јаје
- 1 прашак за пециво
- мало цимета
За глазуру:
- 1 беланце
- 250 г шећера
- Припрема:
За почетак је потребно загрејати рерну на 180 степени. Помешајте мед и шећер, мешајте док се шећер не отопи. Затим додајте омекшали маргарин па мешајте, затим умешајте јаја. Мешајте па додајте половину брашна и цимет. Мешајте па умешајте прашак за пециво и скоро сво брашно. Потребно је да замесите меко тесто које ће бити лепљиво. По површини поспите брашно, развуците тесо па модлом вадите медењаке. Поређајте у плех обложен пек папиром. Пеците 8 до 10 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. У једној чинији умутите беланце са шећером, да добијете глазуру. Прелијте глазуру па оставите медењаке у фрижидеру да се стегну. Пријатно!
Прочитајте још
(Трпеза)