Ови колачи се врло лако и једноставно праве. Углавном их домаћице спремају за празнике, те буду у разним бојама и шарама. Невероватно су укусни и меки. 

За тесто је потребно: 

  • око 550 г брашна
  • 165 г меда
  • 60 г шећера у праху
  • 250 г маргарина или путера
  • 1 јаје
  • 1 прашак за пециво
  • мало цимета

За глазуру:

  • 1 беланце
  • 250 г шећера
  • Припрема:

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Chef Joca Loca

 

 

За почетак је потребно загрејати рерну на 180 степени. Помешајте мед и шећер, мешајте док се шећер не отопи. Затим додајте омекшали маргарин па мешајте, затим умешајте јаја. Мешајте па додајте половину брашна и цимет. Мешајте па умешајте прашак за пециво и скоро сво брашно. Потребно је да замесите меко тесто које ће бити лепљиво. По површини поспите брашно, развуците тесо па модлом вадите медењаке. Поређајте у плех обложен пек папиром. Пеците 8 до 10 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. У једној чинији умутите беланце са шећером, да добијете глазуру. Прелијте глазуру па оставите медењаке у фрижидеру да се стегну. Пријатно!

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: