Serena je je prošle srede operisala cistu na vratu.

Slavna teniserka  je u maju osetila kvržicu na vratu i odmah je otišla kod lekara. Urađen je MRI i utvrđeno je da se radio o dobroćudnoj cisti.

Lekari su tada procenili da operacija nije neophodna. Međutim, cista je rasla neverovatnom brzinom, pa je teniserka na kraju morala "pod nož".

- Otkrila sam veliku masu na vratu i bila sam šokirana. Obavila sam testove i sve je bilo negativno. Rekli su mi da ne moram da je uklonim ako ne želim. Tako da nisam, ali ona je nastavila da raste. Odlučila sam da uradim još testova i biopsiju kasnije, sve je i dalje bilo negativno, ali lekari su mi savetovali da je što pre izvadim jer je bila veličine malog grejpa i postojala je opasnost da se inficira ili još gore - da iscuri - objasnila je Serena.

- Zahvalna sam što se sve dobro završilo i što sam zdrava - poručila je ona u snimku koji je snimila u bolnici nakon intervencije.

@serena Back in May I found a lump showing on my neck. I immediately went to the doc got a mri and was told I have a brachial cyst. Have you ever heard of that? They said I don’t need to get it removed if I don’t want. So I did not get it but it kept growing. I decided to get more test and 3 test and one biopsy later everything is still negative but doctors advised I get it removed asap because it was the size of a small grapefruit and it could get infected or worse leak. So this is me removing it. I am feelimg so grateful, and fortunate everything worked out, and most of all I’m healthy. I still made it to American doll with Olympia as promised. And yes all is ok. 🙏🏿🙏🏿 #fyp #foryourpage #serenawilliams #mom ♬ original sound - Serenawilliams

Podsetimo, 46-godišnja Serena Vilijams je bivša američka teniserka.

Osvojila je 72 titule u pojedinačnoj konkurenciji, od toga dvadeset tri na grend slem turnirima. Jedna je od retkih teniserki koja je osvojila sve titule na sva četiri grend slem turnira i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

Serena Vilijams je jedna od najuspešnijih teniserki današnjice, i po mišljenjima mnogih, jedna od najboljih teniserki svih vremena. Pored 23 titule u pojedinačnoj i 14 u konkurenciji parova, osvojila je i četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, tri u igri parova i jednu u pojedinačnoj konkurenciji.

BONUS VIDEO: