Dok je Pun Mesec na vrhuncu, Venera u Škorpiji i Uran u Biku se suprotstavljaju, nagoveštavajući revoluciju u našim odnosima i vrednostima. Promene se dešavaju na neočekivane i nepredvidive načine. Osećamo snažnu napetost između želje za bliskošću i potrebe za nezavisnošću, što nas podstiče da se oslobodimo starih obrazaca koji nam više ne služe. Ovaj aspekt pruža priliku da prihvatimo autentičnije i slobodnije načine povezivanja s drugima, usklađujući se sa svojim pravim vrednostima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Opozicija između Venere i Urana inspiriše nas da preispitamo status quo i izazovemo ustaljene norme kako bismo otkrili šta nam zaista odgovara. Ovo je trenutak za promene, za oslobađanje od onoga što nas ograničava i za hrabre korake ka novim, zdravijim odnosima.

Super pun Mesec u Ovnu 17. oktobra: Transformacija i rast

Super pun Mesec će se dogoditi 17. oktobra na 24º34º Ovna. Ovaj astrološki događaj poziva nas da iskoristimo svoju unutrašnju snagu i transformišemo izazove u prilike za rast. Iako nije pomračenje, ovaj pun Mesec je izuzetno moćan, jer predstavlja vrhunac lunarnog ciklusa koji je započeo pre dve nedelje sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca u Vagi. Takođe označava kulminaciju šestomesečnog ciklusa koji je počeo 8. aprila 2024. godine, s potpunim pomračenjem Sunca u Ovnu.

Ovo je Super pun Mesec, što znači da je Mesec bliži Zemlji nego inače i izgleda veće i svetlije. Zbog njegove blizine i pojačane gravitacione sile, emocije i događaji oko nas postaju intenzivniji.

Važnost za osobe sa planetama u kardinalnim znacima

Ovaj događaj je posebno značajan za one rođene s planetama ili važnim tačkama natalne karte blizu 24º kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac). Oni će najjače osetiti ovaj pun Mesec i verovatno će doživeti značajne promene u svojim životima. Kako se jedno poglavlje njihovog isceliteljskog puta bliži kraju, ovo je trenutak za refleksiju, priznavanje rasta i oslobađanje od onoga što im više ne služi.

Foto: Profimedia

 

 

Emocionalna kulminacija i jasnost

Pun Mesec obasjava naš unutrašnji, emocionalni svet. Ovaj trenutak nudi priliku da osvestimo ono što je ranije bilo sakriveno i priznamo neizrečene emocije. Kada je Mesec u Ovnu, prvi znak Zodijaka, emocije postaju intenzivne, a potreba za akcijom i promenom se povećava.

Autonomija i zajedništvo pod mesečevom svetlošću

Svaki pun Mesec osvetljava suprotstavljene znakove. Ovaj put, osa Ovan-Vaga naglašava balans između nezavisnosti i međuovisnosti, slobode i povezanosti, autonomije i zajedništva. Ovaj Mesec nas podseća da, kako bismo se autentično povezali sa drugima, prvo moramo poznavati sebe i poštovati svoje istinske potrebe.

Ovaj događaj osnažuje nas da donosimo hrabre odluke, postavimo jasne granice i napustimo situacije koje više ne služe našem najvišem dobru.

Pun Mesec u konjunkciji s Hironom: Mudrost bola

Pun Mesec u Ovnu je u konjunkciji s asteroidom Hiron, simbolom ranjenog iscelitelja. Hiron predstavlja naše najdublje rane i ranjivosti, ali nas uči da kroz bol razvijamo jedinstvenu mudrost i saosećanje. Ovaj pun Mesec nam donosi priliku za emocionalno isceljenje, pozivajući nas da ostanemo prisutni sa svojom tugom i da ne tražimo instant rešenja za nju.

Ova konjunkcija nas podseća da je proces isceljenja dug i da zahteva priznanje i prihvatanje naših rana. Emocionalna oslobađanja i katarze su sada moguća, a kroz suočavanje s bolom, otvaramo prostor za duboko isceljenje.

Foto: Profimedia

 

 

Pun Mesec i Eris: LJutnja kao transformativna sila

Eris, patuljasta planeta povezana sa božicom haosa i nesloge, u konjunkciji s Punim Mesecom, poziva nas da istražimo kako možemo koristiti ljutnju kao katalizator za pozitivne promene. Ona nas uči da je ljutnja, kada je pravilno kanalisana, moćno sredstvo za transformaciju i osnaživanje. Ovaj Pun Mesec poziva nas da prihvatimo svoj bes kao pokretačku snagu koja nas može osloboditi i osnažiti.

Izazovi i prilike u kvadratu s Marsom i Plutonom

Pun Mesec u Ovnu formira kvadrat s retrogradnim Plutonom u Jarcu i Marsom u Raku, što može doneti sukobe i borbe za moć. Ovo je trenutak da prepoznamo obrasce koji su nam služili u prošlosti, ali nas sada koče. Ova astrološka konfiguracija nas poziva da se oslobodimo starih ograničenja i preuzmemo odgovornost za svoje isceljenje.

Ipak, Jupiter u Blizancima formira sekstil prema Hironu, Erisu i punom Mesecu, nudeći nam izlazni ventil za raspršivanje napetosti. Sekstil Jupitera naglašava vrednost postavljanja pitanja, znatiželje i istraživanja novih načina pripisivanja značenja našim iskustvima.

Jupiterova aktivacija naglašava važnost povezanosti s našom istinom i pronalaženja novih prilika za rast i isceljenje usred izazova koje možemo iskusiti.

(Zadovoljna.rs)

BONUS VIDEO: