Док је Пун Месец на врхунцу, Венера у Шкорпији и Уран у Бику се супротстављају, наговештавајући револуцију у нашим односима и вредностима. Промене се дешавају на неочекиване и непредвидиве начине. Осећамо снажну напетост између жеље за блискошћу и потребе за независношћу, што нас подстиче да се ослободимо старих образаца који нам више не служе. Овај аспект пружа прилику да прихватимо аутентичније и слободније начине повезивања с другима, усклађујући се са својим правим вредностима.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Опозиција између Венере и Урана инспирише нас да преиспитамо статус qуо и изазовемо устаљене норме како бисмо открили шта нам заиста одговара. Ово је тренутак за промене, за ослобађање од онога што нас ограничава и за храбре кораке ка новим, здравијим односима.

Супер пун Месец у Овну 17. октобра: Трансформација и раст

Супер пун Месец ће се догодити 17. октобра на 24º34º Овна. Овај астролошки догађај позива нас да искористимо своју унутрашњу снагу и трансформишемо изазове у прилике за раст. Иако није помрачење, овај пун Месец је изузетно моћан, јер представља врхунац лунарног циклуса који је започео пре две недеље са младим Месецом и помрачењем Сунца у Ваги. Такође означава кулминацију шестомесечног циклуса који је почео 8. априла 2024. године, с потпуним помрачењем Сунца у Овну.

Ово је Супер пун Месец, што значи да је Месец ближи Земљи него иначе и изгледа веће и светлије. Због његове близине и појачане гравитационе силе, емоције и догађаји око нас постају интензивнији.

Важност за особе са планетама у кардиналним знацима

Овај догађај је посебно значајан за оне рођене с планетама или важним тачкама наталне карте близу 24º кардиналних знакова (Ован, Рак, Вага, Јарац). Они ће најјаче осетити овај пун Месец и вероватно ће доживети значајне промене у својим животима. Како се једно поглавље њиховог исцелитељског пута ближи крају, ово је тренутак за рефлексију, признавање раста и ослобађање од онога што им више не служи.

Фото: Профимедиа

 

 

Емоционална кулминација и јасност

Пун Месец обасјава наш унутрашњи, емоционални свет. Овај тренутак нуди прилику да освестимо оно што је раније било сакривено и признамо неизречене емоције. Када је Месец у Овну, први знак Зодијака, емоције постају интензивне, а потреба за акцијом и променом се повећава.

Аутономија и заједништво под месечевом светлошћу

Сваки пун Месец осветљава супротстављене знакове. Овај пут, оса Ован-Вага наглашава баланс између независности и међуовисности, слободе и повезаности, аутономије и заједништва. Овај Месец нас подсећа да, како бисмо се аутентично повезали са другима, прво морамо познавати себе и поштовати своје истинске потребе.

Овај догађај оснажује нас да доносимо храбре одлуке, поставимо јасне границе и напустимо ситуације које више не служе нашем највишем добру.

Пун Месец у конјункцији с Хироном: Мудрост бола

Пун Месец у Овну је у конјункцији с астероидом Хирон, симболом рањеног исцелитеља. Хирон представља наше најдубље ране и рањивости, али нас учи да кроз бол развијамо јединствену мудрост и саосећање. Овај пун Месец нам доноси прилику за емоционално исцељење, позивајући нас да останемо присутни са својом тугом и да не тражимо инстант решења за њу.

Ова конјункција нас подсећа да је процес исцељења дуг и да захтева признање и прихватање наших рана. Емоционална ослобађања и катарзе су сада могућа, а кроз суочавање с болом, отварамо простор за дубоко исцељење.

Фото: Профимедиа

 

 

Пун Месец и Ерис: Љутња као трансформативна сила

Ерис, патуљаста планета повезана са божицом хаоса и неслоге, у конјункцији с Пуним Месецом, позива нас да истражимо како можемо користити љутњу као катализатор за позитивне промене. Она нас учи да је љутња, када је правилно каналисана, моћно средство за трансформацију и оснаживање. Овај Пун Месец позива нас да прихватимо свој бес као покретачку снагу која нас може ослободити и оснажити.

Изазови и прилике у квадрату с Марсом и Плутоном

Пун Месец у Овну формира квадрат с ретроградним Плутоном у Јарцу и Марсом у Раку, што може донети сукобе и борбе за моћ. Ово је тренутак да препознамо обрасце који су нам служили у прошлости, али нас сада коче. Ова астролошка конфигурација нас позива да се ослободимо старих ограничења и преузмемо одговорност за своје исцељење.

Ипак, Јупитер у Близанцима формира секстил према Хирону, Ерису и пуном Месецу, нудећи нам излазни вентил за распршивање напетости. Секстил Јупитера наглашава вредност постављања питања, знатижеље и истраживања нових начина приписивања значења нашим искуствима.

Јупитерова активација наглашава важност повезаности с нашом истином и проналажења нових прилика за раст и исцељење усред изазова које можемо искусити.

(Задовољна.рс)

БОНУС ВИДЕО: