- Metju bi voleo da ga pamte po tome što je učinio nešto kako bi pomogao ljudima koji se bore sa ovisnošću - rekao je njegov očuh koji se 1981. godine venčao sa Perijevom majkom Suzan. Rekao je da je glumčeva iznenadna smrt bila "neverovatno šokantna".

- Svatko ko je izgubio dete će vam to reći, čak i ako ste na neki način spremni na tu mogućnost, potresno je. Ono što smo mi odlučili da učinimo jeste da se držimo te njegove odlučnosti i pokušamo da učinimo nešto korisno - ispričao je Kit.

Glumčeva polusestra sada je došla na poziciju izvršnog direktora organizacije "Matthew Perry Foundation of Canada", koju su, prema informacijama na veb stranici, osnovali Matjuova porodica i prijatelji. U novom intervjuu rekla je da joj rad u organizaciji daje osećaj kao da Matju sedi pored nje i kao da svaki dan radi s njim na nečemu što je njemu bilo jako važno.

Foto: Profimedia

 

- Imam sreću što mogu da ga zadržim jako, jako blizu svom životu sve vreme, što je predivno - dodala je Kejtlin pa rekla kako je Metju uvek zasmejavao sve koji su bili u njegovoj blizini.

- Kad su ljudi bili u sobi s njim, postojala je nekakva magnetska energija. Svi su imali osmijehe na licima - rekla je ona.

Perijeva smrt je bila pripisana "akutnim učincima" ketamina zbog kojeg je izgubio svest i utopio se u svom džakuziju. Zbog njegove smrti je nedavno uhapšeno petoro ljudi.

BONUS VIDEO: