Ukoliko nemate ideju šta spremiti, gibanica je odličan izbor za vaše najmilije. 

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • pola l jogurta
  • 2 dl ulja
  • 2 dl kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1kesica praška za pecivo

Priprema:

Za početak je potrebno da zagrejete  rernu na 200 stepeni. U posebnoj činiji umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh. Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Kore koje su ostale zgužvajte u smesu, pa poređajte u pleh. Prekrijte preostalom korom.Premažite ostatkom fila. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Domaći Recepti

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: