Уколико немате идеју шта спремити, гибаница је одличан избор за ваше најмилије.
Потребно је:
- 500 г кора за питу
- 4 јајета
- пола л јогурта
- 2 дл уља
- 2 дл киселе воде
- 1 кашичица соли
- 1кесица прашка за пециво
Припрема:
За почетак је потребно да загрејете рерну на 200 степени. У посебној чинији умутите јаја, јогурт, уље, киселу воду, со и прашак за пециво. Одвојите коре па једну ставите у подмазан плех. Другу оставите са стране за прекривање гибанице. Одвојите 1 дл од умућене смесе. Коре које су остале згужвајте у смесу, па поређајте у плех. Прекријте преосталом кором.Премажите остатком фила. Пеците гибаницу док не порумени, у рерни загрејаној на 200 степени.
(Трпеза)