Уколико немате идеју шта спремити, гибаница је одличан избор за ваше најмилије. 

Потребно је:

  • 500 г кора за питу
  • 4 јајета
  • пола л јогурта
  • 2 дл уља
  • 2 дл киселе воде
  • 1 кашичица соли
  • 1кесица прашка за пециво

Припрема:

За почетак је потребно да загрејете  рерну на 200 степени. У посебној чинији умутите јаја, јогурт, уље, киселу воду, со и прашак за пециво. Одвојите коре па једну ставите у подмазан плех. Другу оставите са стране за прекривање гибанице. Одвојите 1 дл од умућене смесе. Коре које су остале згужвајте у смесу, па поређајте у плех. Прекријте преосталом кором.Премажите остатком фила. Пеците гибаницу док не порумени, у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: