Ova poslastica se vrlo brzo pravi, ne zahteva da se peku kore a užitak je nezaboravan. 

  • 4 žumanca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mascarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 veća pakovanja piškota 
  • 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
  • malo ruma

Priprema: 

Potrebno je da umutite žumanca sa šećerom u prahu. Zatim ih kuvajte između 15 do 20 minuta, dok se ne zgusne. Kad se prohladi dodajte maskarpone sir i malo opet umutite. U drugoj činiji posebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte prethodno spremljnoj smesi, pa opet umutite. Kafu skuvajte, pa procedite. Dodajte malo ruma, radi lepšeg ukusa. U tako spremljenu kafu umačiti piškote.  Preko nanesite pripremljeni krem pa opet piškote pa krem. Zatim tiramisu pospite kakao prahom. prijatno!

(Trpeza)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Micaela's Kitchen

 

 

BONUS VIDEO: