Ова посластица се врло брзо прави, не захтева да се пеку коре а ужитак је незабораван.
- 4 жуманца
- 100 г шећера у праху
- 500 г масцарпоне сира
- 250 мл слатке павлаке
- 2 већа паковања пишкота
- 2,5 дцл куване јаке црне кафе
- мало рума
Припрема:
Потребно је да умутите жуманца са шећером у праху. Затим их кувајте између 15 до 20 минута, док се не згусне. Кад се прохлади додајте маскарпоне сир и мало опет умутите. У другој чинији посебно умутите слатку павлаку, па додајте претходно спремљној смеси, па опет умутите. Кафу скувајте, па процедите. Додајте мало рума, ради лепшег укуса. У тако спремљену кафу умачити пишкоте. Преко нанесите припремљени крем па опет пишкоте па крем. Затим тирамису поспите какао прахом. пријатно!
(Трпеза)