Ова посластица се врло брзо прави, не захтева да се пеку коре а ужитак је незабораван. 

  • 4 жуманца
  • 100 г шећера у праху
  • 500 г масцарпоне сира
  • 250 мл слатке павлаке
  • 2 већа паковања пишкота 
  • 2,5 дцл куване јаке црне кафе
  • мало рума

Припрема: 

Потребно је да умутите жуманца са шећером у праху. Затим их кувајте између 15 до 20 минута, док се не згусне. Кад се прохлади додајте маскарпоне сир и мало опет умутите. У другој чинији посебно умутите слатку павлаку, па додајте претходно спремљној смеси, па опет умутите. Кафу скувајте, па процедите. Додајте мало рума, ради лепшег укуса. У тако спремљену кафу умачити пишкоте.  Преко нанесите припремљени крем па опет пишкоте па крем. Затим тирамису поспите какао прахом. пријатно!

(Трпеза)

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Micaela's Kitchen

 

 

БОНУС ВИДЕО: