Postoji nekoliko varijanti takozvanog tigar kolača. Ova verzija je jedna od najjednostavnijih.
Sastojci:
- dve kesice čokoladnog pudinga
- šest kašika šećera
- 100 grama margarina
- 300 grama keksa
- 150 grama čokolade za kuvanje
- tri kašike ulja
- 600 mililitara mleka
Priprema:
Za početak pomešajte puding sa šećerom. Zatim dodajte 12 kašika mleka i pomešajte sa pudingom i šećerom.
Ostatak mleka prokuvajte na tihoj vatri, pa dodajte 50 g čokolade za kuvanje.
Kada se čokolada otopi, dodajte mešavinu pudinga i šećera. Kuvajte dok smesa ne postane gusta. Kada je puding gotov sklonite ga sa ringle i prekrijte plastičnom folijom da se ne napravi kora.
Kada se puding malo ohladi dodati margarin i dobro umutiti. Zatim dodajte izlomljene kekse, dobro promešajte i sipajte smesu u kalup. Ostavite tortu da se stegne.
Pročitajte još
Za glazuru otopiti ostatak čokolade sa 3 kašike ulja i preliti preko torte. Ostavite da se ohladi još sat vremena, a zatim uživajte u ovom brzom i ukusnom desertu.
(Informer.rs)
BONUS VIDEO: