Postoji nekoliko varijanti takozvanog tigar kolača. Ova verzija je jedna od najjednostavnijih.

Sastojci:

  • dve kesice čokoladnog pudinga
  • šest kašika šećera
  • 100 grama margarina
  • 300 grama keksa
  • 150 grama čokolade za kuvanje
  • tri kašike ulja
  • 600 mililitara mleka

Foto: Profimedia

 

Priprema:

Za početak pomešajte puding sa šećerom. Zatim dodajte 12 kašika mleka i pomešajte sa pudingom i šećerom.

Ostatak mleka prokuvajte na tihoj vatri, pa dodajte 50 g čokolade za kuvanje.

Kada se čokolada otopi, dodajte mešavinu pudinga i šećera. Kuvajte dok smesa ne postane gusta. Kada je puding gotov sklonite ga sa ringle i prekrijte plastičnom folijom da se ne napravi kora.

Kada se puding malo ohladi dodati margarin i dobro umutiti. Zatim dodajte izlomljene kekse, dobro promešajte i sipajte smesu u kalup. Ostavite tortu da se stegne.

Za glazuru otopiti ostatak čokolade sa 3 kašike ulja i preliti preko torte. Ostavite da se ohladi još sat vremena, a zatim uživajte u ovom brzom i ukusnom desertu.

(Informer.rs)

BONUS VIDEO: