Постоји неколико варијанти такозваног тигар колача. Ова верзија је једна од најједноставнијих.
Састојци:
- две кесице чоколадног пудинга
- шест кашика шец́ера
- 100 грама маргарина
- 300 грама кекса
- 150 грама чоколаде за кување
- три кашике уља
- 600 милилитара млека
Припрема:
За почетак помешајте пудинг са шец́ером. Затим додајте 12 кашика млека и помешајте са пудингом и шец́ером.
Остатак млека прокувајте на тихој ватри, па додајте 50 г чоколаде за кување.
Када се чоколада отопи, додајте мешавину пудинга и шец́ера. Кувајте док смеса не постане густа. Када је пудинг готов склоните га са рингле и прекријте пластичном фолијом да се не направи кора.
Када се пудинг мало охлади додати маргарин и добро умутити. Затим додајте изломљене кексе, добро промешајте и сипајте смесу у калуп. Оставите торту да се стегне.
Прочитајте још
За глазуру отопити остатак чоколаде са 3 кашике уља и прелити преко торте. Оставите да се охлади још сат времена, а затим уживајте у овом брзом и укусном десерту.
(Информер.рс)
БОНУС ВИДЕО: