Ukoliko obožavate kolače sa komadićima voća, ovo je pravi izbor za vas. Nije skup, a sprema se brzo. 

  • 2 manje jabuke
  • 2 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše mleka
  • 1,5 čaša ulja
  • 200 g maka
  • 2 čaše šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prašak za pecivo 

Za čokoladnu glazuru:

  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike vode
  • 150 g čokolade po ukusu
  • 70 g margarina na sobnoj temperaturi

Foto: Jutjub printskrin/Kuhinja Sunčane Staze

 

Način pripreme: 

Za početak zagrejte rernu na 200 stepeni. Posle toga postepeno umutite jaja, pa malo po malo dodajte šećer i vanilin šećer. Posle toga možete dodavati postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Potrebno je peći najviše 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom. Prijatno!

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: