Уколико обожавате колаче са комадићима воћа, ово је прави избор за вас. Није скуп, а спрема се брзо. 

  • 2 мање јабуке
  • 2 јајета
  • 2 чаше брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 чаше млека
  • 1,5 чаша уља
  • 200 г мака
  • 2 чаше шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • прашак за пециво 

За чоколадну глазуру:

  • 4 кашике шећера
  • 4 кашике воде
  • 150 г чоколаде по укусу
  • 70 г маргарина на собној температури

Фото: Јутјуб принтскрин/Kuhinja Sunčane Staze

 

Начин припреме: 

За почетак загрејте рерну на 200 степени. После тога постепено умутите јаја, па мало по мало додајте шећер и ванилин шећер. После тога можете додавати постепено брашно помешано са прашком за пециво. Налијте млеко и уље, па полако мутите. Додајте мак и ситно сецкане јабуке па мутите још 5 минута. У плех обложен пек папиром излијте смесу па је равномерно распоредите. Потребно је пећи највише 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Чачкалицом проверите да ли је колач готов. У шерпици на шпорету отопите маргарин, чоколаду, шећер и воду па мешајте. Тиме прелијте врућ колач са јабукама и маком. Пријатно!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: