Уколико обожавате колаче са комадићима воћа, ово је прави избор за вас. Није скуп, а спрема се брзо.
- 2 мање јабуке
- 2 јајета
- 2 чаше брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 чаше млека
- 1,5 чаша уља
- 200 г мака
- 2 чаше шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- прашак за пециво
За чоколадну глазуру:
- 4 кашике шећера
- 4 кашике воде
- 150 г чоколаде по укусу
- 70 г маргарина на собној температури
Начин припреме:
За почетак загрејте рерну на 200 степени. После тога постепено умутите јаја, па мало по мало додајте шећер и ванилин шећер. После тога можете додавати постепено брашно помешано са прашком за пециво. Налијте млеко и уље, па полако мутите. Додајте мак и ситно сецкане јабуке па мутите још 5 минута. У плех обложен пек папиром излијте смесу па је равномерно распоредите. Потребно је пећи највише 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Чачкалицом проверите да ли је колач готов. У шерпици на шпорету отопите маргарин, чоколаду, шећер и воду па мешајте. Тиме прелијте врућ колач са јабукама и маком. Пријатно!
(Трпеза)