Verujemo da će ova pita jako brzo nestati  sa vaše trpeze, gosti će biti prezadovoljni. 

Potrebno je: 

  • 6 krompira
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 pakovanje posnih kora za pitu
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 čena belog luka
  • 2 struka praziluka
  • ulje, so i biber, po potrebi
  • 240 ml kisele vode

Priprema:

Potrebno je da na ulju izdinsate crni, beli luk i praziluk, koje ste prethodno iseckali na sitno. Posle toga krompir operite, oljuštite i narendajte pa dodajte luku koji dinsate. Potom dodajte začine, so, biber i ostalo po želji. Dobro promešajte i mešajte dok krompir ne omekša. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi, pa pobiberite.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kuvajmo lako

 

Pomešajte kiselu vodu sa uljem i praškom za pecivo. Počnite da ređate kore, tako što ćete jednu da premažete mešavinom vode, ulja i praška, preklopite drugom korom, pa i nju premažite mešavinom ulja. Preko toga stavite treću koru, malo je premažite pa ređajte fil po dužoj strani.

Pitu savijte u rolat. Nekoliko rolni ćete dobiti. Poprskajte pite sa malo kisele vode i ulje i stavite u rernu, koju ste zagrejali na 180 stepeni.  Kada pita dobije zlatnu boju, potrebno je da je izvadite iz rerne. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa pečurkama.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: