Proslavljeni glumac Dragan Nikolić nije krio da se ne snalazi najbolje o poslovima po kući, ali kada je reč o kuhinji, mogao je da se pohvali jednim specijalitetom koje je obožavano na našim prostorima.

Kako je ispričao u jednom od poslednjih intervjua, svoje omiljeno jelo najradije je spremao sam.

Foto: S. Sarić

 

 

On je objasnio da ne ide često u restorane, a da najviše voli pečeni krompir sa slaninom i kajmakom i da je u domu koji je delio sa suprugom Milenom Dravić on zadužen za njega.

– Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu – istakao je za magazin Gloria Gaga i dodao da ga leti servira uz pivo.

Najbolji recept za krompir iz rerne

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2-3 kašike kajkmaka
  • 7 šnita slanine
  • 1/2 kašičice mlevene paprike

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

Operite krompir (ne treba da se ljušti) i presecite ga napola. Stavite u podmazan pleh i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Čim izvadite, preko stavite slaninu, kajmak i mlevenu papriku, pa vratite u rernu da se još malo zapeče.

BONUS VIDEO: