Прослављени глумац Драган Николић није крио да се не сналази најбоље о пословима по кући, али када је реч о кухињи, могао је да се похвали једним специјалитетом које је обожавано на нашим просторима.

Како је испричао у једном од последњих интервјуа, своје омиљено јело најрадије је спремао сам.

Фото: С. Сарић

 

 

Он је објаснио да не иде често у ресторане, а да највише воли печени кромпир са сланином и кајмаком и да је у дому који је делио са супругом Миленом Дравић он задужен за њега.

– Волим кромпир из рерне исечен напола са кајмаком и сланином. То је неки мој кућни посао. Не умем ни да укључим веш-машину – истакао је за магазин Глориа Гага и додао да га лети сервира уз пиво.

Најбољи рецепт за кромпир из рерне

Састојци:

  • 3 кромпира
  • 2-3 кашике кајкмака
  • 7 шнита сланине
  • 1/2 кашичице млевене паприке

Фото: Shutterstock

 

 

Припрема:

Оперите кромпир (не треба да се љушти) и пресеците га напола. Ставите у подмазан плех и пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°Ц.
Чим извадите, преко ставите сланину, кајмак и млевену паприку, па вратите у рерну да се још мало запече.

БОНУС ВИДЕО: